Ik wil meer weten!
Hou mij op de hoogte

Laurentien van Oranje

Laurentien van Oranje

Laurentien van Oranje zet zich in voor thema’s die naar het hart van de samenleving gaan. In 2004 richtte zij Stichting Lezen & Schrijven op, die in Nederland en daarbuiten actief is om laaggeletterdheid terug te dringen. Zij is UNESCO Speciaal Gezant voor Geletterdheid en was voorzitter van de EU High Level Group of experts on Literacy, die in 2012 haar rapport uitbracht.
Ook werkt Laurentien op het gebied van duurzaamheid en natuurbescherming. Zij is betrokken bij het Wereld Natuur Fonds (Adviseur), de European Climate Foundation (Fellow) en Fauna & Flora International (President). Haar eerste kinderboek, Mr Finney en de wereld op zijn kop, kwam in 2009 uit en is inmiddels in meerdere talen vertaald.

Begin 2011 kwam Mr Finney en de andere kant van het water uit en in november 2013 volgde Mr Finney en het raadsel in de bomen. Mr Finney zet kinderen en volwassenen aan om op een gelijkwaardige manier in gesprek te gaan over de natuur en over de manier waarop wij met elkaar omgaan. “Met hun simpele en eerlijke vragen houden kinderen ons volwassenen vaak een spiegel voor over hoe wij denken en handelen”, aldus Laurentien. Vanuit deze gedachte richtte zij in 2009 de Missing Chapter Foundation (MCF) op. De missie van MCF is het bevorderen van dialoog tussen kinderen en volwassenen rondom duurzaamheidsthema’s.